Aktuella bussresor

Flensburg med shopping

29 sept – 1 okt 2017

Endast några kilometer söder om gränsen mot Danmark ligger den trivsamma staden Flensburg. Staden är mycket vackert belägen vid Flensburger Förde som sträcker sig ända in i centrum. Det finns även gott om sevärdheter i form av gamla kyrkor där Johannes kyrkan från 1100-talet är den äldsta och den gamla stadskärnan är välbevarad med byggnader från olika sekler som speglar dess historia. En liten pärla är Rote Strasse med sina bakgårdar. Flensburg är värt ett besök. Reseledare Boris Salomonsson.

Dag 1.
Tidigt på morgonen avreser vi från hemorten söderut. Efter kafferast på Laganland fortsätter vi till Helsingborg för färjetur till Helsingör. Resan går nu förbi Köpenhamn och Roskilde till Halskov. Här kör vi över en av världens största broar den vackra och imponerande Stora Bält bron. Vi är nu på Fyn där vi passerar Odense innan vi via Lilla Bält kommer till Jylland för vidare resa söderut mot Tyskland. Vid 18-tiden är vi framme i Flensburg där vi checkar in på centralt belägna Arcadia Hotel och äter gemensam middag i hotellets restaurang. Sedan är kvällen fri för att på egen hand börja utforska den vackra staden.

Dag 2.
Frukostbuffé. Vi börjar dagen med en liten stadsrundtur med vår buss innan vi fortsätter till Citti Park och Priss för shopping. Resten av dagen och kvällen disponerar du för att på egen hand bekanta sig med stadens vackra gamla stadskärna och den maritima miljön. Passa också på att njuta av stadens berömda rom på något romhus och ta för dig av det stora shoppingutbudet längs Grosse Strasse.

Dag 3.
Efter en god frukost är det dags att återvända hemåt. Vi kör samma vägar som första dagen genom det storslagna danska jordbrukslandskapet där vi ännu en gång passerar Stora Bält bron innan vi kommer till Helsingör för en färjetur till Helsingborg. Med välfyllda kassar är vi åter i Sverige efter en trevlig och innehållsrik tredagarstur. På lämpliga ställen gör vi uppehåll för kaffe och lunch.

Pris: 2.400 kronor.
I resans pris ingår: resa i helturistbuss, logi i dubbelrum på hotell, två frukostar, en middag, väg-, bro- och färjeavgifter samt reseledare/guide. Tillägg för enkelrum 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att göra mindre ändringar i programmet.

Anmälan till Enbom buss

Roland Enbom, telefon 0505-31141, 070-8681520