Aktuella bussresor

Lübeck samt shopping

21–23 september 2018

Lübeck – Hansans drottning är berömt för siluetten av de sju kyrktornen. I den gamla stadsdelen omfluten av vatten finner du inte bara dessa vackra kyrkor, här finner du också ett av medeltidens vackraste rådhus samt de ståtliga stads-portarna Burgtor och Holstentor. Staden grundades redan på 1100-talet av Henrik Lejonet. Inte bara på grund av sina sevärdheter, utan också med anledning av sitt vackra läge är Lübeck värd ett besök. Förutom shopping ger resan det bästa av Lübeck. Reseledare Boris Salomonsson.

Dag 1.
Tidigt på morgonen avreser vi från hemorten söderut. Efter kafferast på lämpligt ställe fortsätter vi till Helsingborg för färjetur till Helsingör. På vägen till Rödby passeras de vackra Faröbroarna. Ny färjetur till Puttgarden. Vi passar på att shoppa i Heiligenhafen innan vi fortsätter till Lübeck. Vid 18-tiden är vi framme för incheckning på 4-stjärniga Park Inn by Radisson Lübeck. Hotellet är mycket centralt beläget vid den berömda stadsporten Holstentor. Efter gemensam middag är kvällen fri för egna strövtåg i den vackra hansastaden.

Dag 2.
Efter att ha intagit en god frukost börjar vi dagen med en busstur som också tar oss genom den forna gränsen mot Östtyskland. Därefter blir det en utflykt till köpcentret Citti-Park i Lübecks södra utkant. För den som är intresserad gör vi också en liten stadsvandring till fots till historiska platser i den gamla stadskärnan. Sedan är dagen fri för shopping och egna strövtåg i de gamla kvarteren.

Dag 3.
Frukost. Avresa till Puttgarden för båtfärd till Rödby, varifrån vi åker genom Danmark över Faröbroarna, förbi Köpenhamn till Helsingör för färjetur till Helsingborg. Vi är nu åter i Sverige efter en trevlig och innehållsrik tredagarstur samt med välfyllda kassar. Efter lunchpaus på lämpligt ställe kör vi vidare mot hemorten.

Pris: 2.500 kronor
I resans pris ingår: Resa i helturistbuss, logi i dubbelrum på 4-stjärnigt hotell, två frukostar, en middag, väg- och färjeavgifter, samt reseledare/guide. Tillägg för enkelrum 680 kr. Vi förbehåller oss rätten att göra mindre ändringar i programmet.

Anmälan till Enbom buss

Roland Enbom, telefon 0505-31141, 070-8681520