Aktuella bussresor

Rostock samt shopping

17-19 september 2021

Röda tegelstenshus präglar denna mer än 800 år gamla hansastad. Vi bor två nätter på 4-stjärnigt hotell i centrum av hansastaden Rostock och har möjlighet att under två kvällar samt en eftermiddag på egen hand få uppleva den gamla vackra stadskärnan. Dessutom besöker vi den lilla charmiga kuststaden Warnemünde. Reseledare blir Boris Salomonsson.

Dag 1.
Dag 1. Tidigt på morgonen avreser vi från hemorten söderut. Efter kafferast på Laganland fortsätter vi till Helsingborg för färjetur till Helsingör. På vägen till Gedser passeras de vackra Faröbroarna. Vi avreser med 13.30 färjan till Rostock. Vid 15.30-tiden är vi framme i Rostock och fortsätter direkt till Calles för shopping innan vi kör till Hotel Vienna House Sonne för incheckning. Hotellet ligger i centrum intill Rostocks rådhus. På kvällen äter vi gemensam middag i hotellets restaurang. Sedan är kvällen fri för att på egen hand utforska den vackra hansastaden.

Dag 2.
Efter att ha intagit hotellets frukostbuffé finns det möjlighet att följa med på en liten bussrundtur i Rostock och därefter följa med ut till Warnemünde med sin fantastiska sandstrand och genuina småstadscharm. Resten av dagen och kvällen disponerar du för egna strövtåg i den vackra och historiska stadskärnan med kanske ett besök i någon av de vackra kyrkorna, shopping och en god middag på en trevlig restaurang.

Dag 3.
Efter ännu en god frukost är det dags att återvända hemåt. Vi kör till Rostocks hamn, Überseehafen för en två timmars färjetur till Gedser. Fortsätter sedan genom Danmark över Faröbroarna, förbi Köpenhamn och via färjan Helsingör – Helsingborg är vi åter i Sverige efter en trevlig och minnesrik tredagarstur samt med välfyllda kassar. Efter lunchpaus på lämpligt ställe kör vi vidare mot hemorten.

Pris: 3.100 kronor
I resans pris ingår: Resa i helturistbuss, logi i dubbelrum på 4-stjärnigt hotell, två frukostar, en middag, 2 bussfika, rundtur med buss, utflykt till Warnemünde, väg- och färjeavgifter, samt reseledare/guide. Tillägg för enkelrum 590 kr. Vi förbehåller oss rätten att göra mindre ändringar i programmet.

Tänk på att det fortfarande finns flera restauranger och affärer som inte accepterar bank-/kreditkort.

Anmälan till Enbom buss

Roland Enbom, telefon 070-8681520