Aktuella bussresor

Wismar med shopping

20-22 september 2019

Den gamla hansastaden Wismar med den vackra medeltida stadskärnan har, trots svåra krigsskador, nästan 400 minnesmärken kvar. Detta förklarar varför staden sedan 2002 ingår i världskulturarvet. Här finner vi också många svenskminnen från den tid som Wismar var svenskt åren 1648–1803. Inte bara på grund av sina sevärdheter, utan också med anledning av sitt vackra läge vid havet är Wismar värd ett besök. Förutom

Dag 1.
idigt på morgonen avreser vi från hemorten söderut. Efter frukost-/kafferast på Ljungbystopp fortsätter vi till Helsingborg för färjetur till Helsingör. På vägen till Gedser gör vi ett kort stopp för bussfika innan vi passerar de vackra Faröbroarna. Ny färjetur mellan Gedser och Rostock Vi passar på att shoppa i en av gränsbutikerna innan vi fortsätter till Wismar för incheckning på 4-stjärniga Steigenberger Hotel. Hotellet är mycket centralt beläget vid Marktplatz. Efter gemensam middag på hotellet är kvällen fri för egna strövtåg i den vackra hansastaden.

Dag 2.
Vi börjar dagen med en god frukost på hotellet. Därefter kan den som är intresserad följa med vår reseledare på en promenad genom stadens historiska delar där vi tittar bl.a. på många av de väl bevarade byggnaderna från den svenska tiden som t.ex. tyghuset, borgarhuset “Alter Schwede” och kommendanthuset. Svenskhistorien präglar fortfarande till viss del Wismar. Sedan disponerar du dagen och efter eget intresse med kanske ett besök i någon av de vackra kyrkorna, promenad i hamnen, shopping och en god middag på kvällen.

Dag 3.
Efter frukost har det blivit dags att säga ”Auf Wiedersehen” till Wismar för denna gång. Vi kör förbi Lübeck till Puttgarden där vi rullar på färjan till Rödby. Resan fortsätter sedan genom Danmark med en liten paus för bussfika. Via färjan i Helsingör – Helsingborg är vi åter i Sverige med välfyllda kassar efter en innehållsrik och trevlig tredagarstur. Efter matstopp på lämpligt ställe kör vi vidare mot hemorten.

Pris: 2.800 kronor
I resans pris 2.800 kr ingår: Resa i helturistbuss, logi i dubbelrum på 4-stjärnigt hotell, två frukostar, en middag, två bussfika, stadspromenad i Wismar, väg- och färjeavgifter, samt reseledare/guide. Tillägg för enkelrum 480 kr. Vi förbehåller oss rätten att göra mindre ändringar i programmet.

Anmälan till Enbom buss

Roland Enbom, telefon 070-8681520